Головна | Реєстрація | Вхід | RSS


Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика сайту

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter Flag Counter
Головна » 2015 » Липень » 17 » 17 липня 2015 року-річниця катастрофи Боїнга МН17 на Донбасі!
7:56:02
17 липня 2015 року-річниця катастрофи Боїнга МН17 на Донбасі!
   Сьогодні, 17 липня, минає рівно рік із того трагічного дня, коли російський "Бук" збив пасажирський Боїнг-777. 298 невинних людей загинули в авіакатастрофі літака Малайзійських авіаліній на Донеччині влітку 2014 року, повідомляє Еспресо.TV. Ця трагедія привернула увагу всього світу до бойових дій в Україні. Попри очевидний російський слід у знищенні авіалайнера, найманці Кремля досі не покарані.                                    
  Нагадаємо, державний секретар США Джон Керрі в канун річниці катастрофи, що сталася з рейсом МН-17 над Донбасом, наголосив на підтримці Вашингтоном процесу міжнародного розслідування трагедії з метою притягнення винних до відповідальності.
Кілька країн вимагають від ООН створення трибуналу у справі MH17. Україна, Нідерланди, Малайзія та Велика Британія підтримали цю пропозицію. Росія, яка намагається перекласти провину за збиття літака на Україну, висловилася проти.
 
   ЯК ЦЕ БУЛО...
   17 липня 2014 року у зоні збройного протистояння на сході України був збитий Боїнг 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпура. Трагедія сталася на сході Донеччини в районі села Грабове, що розташоване неподалік від Тореза. Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Раптова аварія літака над районом бойових дій з перших годин зробила очевидним, що Боїнг був збитий.
    За попередніми даними, літак був збитий ракетою "земля-повітря", запущеною російськими диверсантами або проросійськими терористами з території так званої Донецької народної республіки за допомогою самохідного ЗРК "Бук" М1, доставленого туди Російською Федерацією. Примітно й те, що російські ЗМІ з самого початку бойових дій на Донбасі регулярно повідомляли про те, що сепаратисти успішно збивають літаки і вертольоти української армії.
    У день катастрофи Боїнга 777, російські інформагентства ИТАР-ТАСС та РИА Новости також заявили, що "ополченці" збили літак АН-26 в районі міста Торез. "Міністр оборони" самопроголошеної "ДНР" Ігор Гіркін-Стрєлков одразу ж повідомив у соцмережах, що "ополченці" збили літак. І бойовики, і російські ЗМІ називали місце аварії та час падіння літака, які точно збігалися з місцем і часом катастрофи малайзійського Боїнга 777.

    Всі вони ідентифікували збитий літак як український АН-26. Проте до вечора, коли реальна картина почала прояснятися, російські ЗМІ почали давати задній хід і намагалися все "зам'яти". Із соцмереж почали масово видалятися усі публікації, де згадувався АН-26. Крім того, на російському телебаченні з'явилося негласне табу на згадування заяв сепаратистів про те, що вони збили український військовий літак.
    Одразу після катастрофи українська сторона заявила, що має докази причетності до катастрофи літака Boeing 777 Росії. Водночас, у Кремлі всіляко відхрещувалися від причетності до аварії. Проте міжнародне розслідування вже закінчилося і Нідерланди надіслали усім попередній варіант доповіді про збиття Боїнга. Зміст документа, який громадськості мають представити у жовтні, наразі тримається у таємниці.

Переглядів: 629 | Додав: Sergius | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Флаги картинки
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz