Головна | Реєстрація | Вхід | RSS


Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика сайту

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter Flag Counter
Головна » 2015 » Березень » 21 » 21 березня - Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації!
8:41:01
21 березня - Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації!

   Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації (International Day for the Elimination of Racial Discrimination) проводиться за рішенням XXI сесії Генеральної Асамблеї ООН ві 26 жовтня 1966 року і щорічно відзначається 21 березня.

  У цей день в 1960 році поліція відкрила вогонь і вбила 69 людей в ході проведення в Шарпевіле (Південна Африка) мирної демонстрації протесту проти законів режиму апартеїду про обов'язкову паспортизацію африканців у  ПАР.

  Проголошуючи цей День в 1966 році, Генеральна Асамблея ООН закликала міжнародне співтовариство подвоїти зусилля з метою ліквідації всіх форм расової дискримінації. Тим самим підтверджуючи, що расову дискримінацію можна вважати запереченням прав людини, основних свобод і справедливості, і вона є злочином проти людської гідності. Також ООН визнає, що дискримінація — серйозна перешкода до економічного і соціального розвитку, а також до міжнародного співробітництва і миру.

  Організацією Об'єднаних Націй расова дискримінація рішуче засуджується і будь-яка політика, пов'язана з нею, не тільки неприйнятна, але і несумісна із зобов'язаннями, прийнятими державами-членами організації відповідно до Статуту ООН.

 ООН знову і знову закликає всі держави дотримуватися Декларації про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, Загальної декларації прав людини і вживати необхідних заходів, у тому числі й законодавчі, в боротьбі з цим злочином проти людства.

  Серед програм, здатних допомогти в боротьбі з расовою дискримінацією, ООН розглядає, зокрема, сприяння у наданні рівних можливостей загальноосвітньої і професійної підготовки, а також гарантій у відношенні користування (без дискримінації за ознакою раси, кольору шкіри або етнічного походження) основними правами людини, такими як право голосу, право на рівний доступ до користування соціальним обслуговуванням.

 

Переглядів: 924 | Додав: Sergius | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Дмитрик  
Расизм, дискримінація, апартеїд, сегрегація..... Які страшні слова! І хоча на сьогоднішній день всі ці ганебні явища майже подолані, їхні прояви зустрічаються в різних куточках світу! Тому з ними треба боротися, їх треба викорінювати! Дуже хочеться, щоб люди всього світу зрозуміли: всі ми рівні і маємо однакові права. Не головне як ти виглядаєш зовні, головне - твій внутрішній світ і душевна краса!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Флаги картинки
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz