Головна | Реєстрація | Вхід | RSS


Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика сайту

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter Flag Counter
Головна » 2014 » Грудень » 9 » Розпочався предметний тиждень суспільствознавства та Всеукраїнський тиждень права!
0:02:13
Розпочався предметний тиждень суспільствознавства та Всеукраїнський тиждень права!

Шановні учні та учениці 9 - 11 класів

Кіровоградського НВК № 26!

   Доводжу до Вашого відома, що в нашому навчальному закладі розпочався тиждень предметів освітньої галузі "Суспільствознавство" та Всеукраїнський тиждень права! Також нагадую Вам, що вся світова спільнота 10 грудня відзначатиме Міжнародний день прав людини! У зв'язку з цими визначними подіями я пропоную Вам взяти участь у трьох  творчо-інтелектуальних конкурсах:

  1. Інтелектуальна гра з правознавства, яка буде проводитись 10—12 грудня 2014 року. Умови проведення та завдання гри будуть розміщені на даному сайті в рубриках "Актуальні новини(Блог)" та "Інтелектуальні ігри/Правознавство" 9 грудня 2014 року.
  2. Конкурс правових есе на тему "Порушення прав людини", який буде проводитись 9—15 грудня 2014 року. Детальніше з умовами проведення конкурсу можна ознайомитись нижче.
  3. Конкурс творчих проектів на тему "Правопорушення та юридична відповідальність", який буде проводитись 9—21 грудня 2014 року. Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитись нижче.

Умови проведення конкурсу правових есе:

  1. Есе́ ( фр. essai — «спроба», «начерк») — невеликий за обсягом прозовий твір, що має довільну композицію і висловлює індивідуальні думки та враження з конкретного приводу чи питання і не претендує на вичерпне і визначальне трактування теми. Визначальними рисами есе, як правило, є незначний обсяг, конкретна тема, дана в підкреслено вільному, суб'єктивному її тлумаченні, вільна композиція, парадоксальна манера мислення. Як правило, есе виражає нове, суб'єктивне мислення про щось.
  2. Тема есе:"Порушення прав людини". Доречно у власних роздумах посилатися на казкових героїв чи героїв популярних фільмів чи мультфільмів.
  3. Розмір есе — до 1 сторінки друкованого тексту (розмір 12-14) чи рукописного тексту на аркуші формату А4.
  4. Роботи подавати особисто вчителю правознавства Сергію Вороні або надсилати на електронну пошту serega3000@meta.ua у прикріпленому файлі з поміткою в темі листа "На конкурс правових есе".
  5. Усі учасники конкурсу гарантовано отримають по "10" балів. Переможці зможуть додати в скарбничку успішного учня  по "11" чи "12" балів залежно від зайнятого місця. Оцінки будуть виставлені як поточні з навчальних предметів "Правознавство" та "Людина і світ".
  6. Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу відбудеться у період з 16 до 19 грудня 2014 року. Точну дату буде визначено пізніше.

Умови проведення конкурсу творчих проектів:

  1. Тема творчих проектів:"Правопорушення та юридична відповідальність".
  2. Проекти можуть бути  як індивідуальні, так і парні.
  3. Конкурсантам необхідно дослідити різні види правопорушень та різні види юридичної відповідальності, до яких можуть бути притягнуті правопорушники. Для цього необхідно віднайти сюжети з правопорушеннями у фільмах, мультфільмах, новинах тощо.Скориставшись доступними відеоредакторами, вирізати ці сюжети і вставити їх у слайди мультимедійної презентації. У назві кожного слайду вказати вид правопорушення та вид юридичної відповідальності. Також з вирізаних сюжетів можна створити власний відеофільм за допомогою редактора movie  maker (windows live movie maker) чи інших відеоредакторів. В кінці презентації чи фільму обов'язково зробити гіперпосилання на опрацьовані фільми та інтернет-ресурси. І не забувайте, що за одне правопорушення правопорушник може бути притягнутий одразу до декількох видів юридичної відповідальності.
  4. Формат творчого проекту — презентація чи фільм мають складатися з 5 — 10 сюжетів, в яких є ознаки  3 — 5 різних видів правопорушень. Нагадую, що основними видами правопорушень є такі: кримінальні злочини, адміністративні проступки, дисциплінарні проступки, цивільно-правові проступки, конституційні проступки, податкові проступки, матеріальні проступки, процесуальні проступки.
  5. Роботи подавати особисто вчителю правознавства на флеш-носіях або надсилати на електронну пошту serega3000@meta.ua у прикріпленому файлі з поміткою в темі листа "На конкурс творчих проектів".
  6. Усі учасники конкурсу гарантовано отримають по "10" балів. Переможці зможуть додати в скарбничку успішного учня по "11" чи "12" балів залежно від зайнятого місця. Оцінки будуть виставлені як поточні з навчальних предметів "Правознавство" та "Людина і світ".
  7. Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу відбудеться у період з 22 до 26 грудня 2014 року. Точну дату буде визначено пізніше.

 

З повагою, організатор конкурсів Сергій Ворона.

 

Переглядів: 463 | Додав: Sergius | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Флаги картинки
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz