Головна | Реєстрація | Вхід | RSS


Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика сайту

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter Flag Counter
Головна » 2012 » Січень » 31 » Увага! Різке похолодання сприяє переохолодженню організму та обмороженню частин тіла людей!
0:39:19
Увага! Різке похолодання сприяє переохолодженню організму та обмороженню частин тіла людей!


ПАМ'ЯТКА З ПРАВИЛ ЗАПОБІГАННЯ ОБМОРОЖЕННЯМ

Ступені обмороження

    Обмороження І ступеню (найбільш легкий випадок) частіше виникає при недовготривалому впливі низької температури на організм людини. Уражена ділянка шкіри бліда, після відігрівання червоніє, в деяких випадках має темно-червоний відтінок, починається розвиток набряку. Перші ознаки такого обмороження – відчуття печіння, поколювання з подальшим онімінням ураженої ділянки тіла. Потім виникають зуд шкіри та незначний або сильний біль.

   Обмороження ІІ ступеню виникає при більш тривалому контакті з холодом. При обмороженні ІІ ступеню після відігрівання виникає біль, більш інтенсивний та тривалий ніж при травмі І ступеню. Має місце свербіння та печіння шкіри.

    При обмороженні ІІІ ступеню пухирі, що виникли на початковій стадії, заповнені рідиною з кров’ю, їхнє дно фіолето-червоного кольору, нечутливе до дотику.

  Обмороження IV ступеню виникає при довготривалому впливі холоду. Відмирають усі прошарки м’яких тканин, нерідко уражаються кістки та суглоби. Уражена ділянка тіла темносинього кольору, інколи з мармуровим малюнком. Набряк виникає одразу після відігрівання і швидко збільшується.

Перша допомога при обмороженнях

Припинити дію охолодження, зігріти кінцівки. Направити постраждалого до теплого приміщення, зняти з нього взуття, верхній одяг, шкарпетки та рукавички. Викликати швидку медичну допомогу. При обмороженні І ступеню, ділянки тіла, що охолоджені, зігріти до почервоніння теплими руками, легким масажем, розтиранням тканиною з вовни, диханням, а потім накласти ватно-марлеву пов’язку. При обмороженні II-IV ступеню швидке зігрівання, масаж або розтирання не робіть. Слід накласти на уражену поверхню теплоізолюючу пов’язку (шар марлі, товстий шар вати, знов шар марлі, а зверху клейонку або прогумовану тканину). Ураженим дають пити теплу рідину, гарячу їжу, таблетку аспірину або анальгіну, по 2 таблетки „Но-шпи”. Не потрібно розтирати уражені ділянки снігом, не можна застосовувати швидке зігрівання обморожених кінцівок біля багаття.

Профілактика переохолодження та обмороження

Не вживайте алкогольних напоїв, не паліть на морозі; носіть просторий одяг, верхній одяг треба носити непромокаючий. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні. Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом. Не знімайте на морозі взуття з обморожених ніг – вони можуть розпухнути і ви не в змозі будете знов взутися. Несвоєчасне надання допомоги може призвести до гангрени та втрати кінцівки!

Інформація взята із сайту

http://www.volyn.mns.gov.ua

Переглядів: 1053 | Додав: Sergius | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Флаги картинки
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz